Casa #22 La Roca del Vallès

casa-la-roca-05

Idea – Aquesta casa és per mi, la millor casa que he projectat mai; i com passa (a vegades) amb els dissenys reeixits, la idea general de com seria la casa, la vaig tenir en un instant; i després d’un munt d’anys encara recordo molt clarament el moment i el lloc on la vaig dibuixar. La casa és com el seu habitant: divertida, moderna, sostenible i molt tecnificada.
Estructura – La construcció es va realitzar amb estructura de pilars de formigó i sostres reticulats per a poder tenir les plantes lliures.
Distribució – La casa té 3 plantes: a la planta semisoterrada s’hi situa un ampli garatge (il·luminat amb unes finestres a la piscina) i una sala de jocs. A la planta baixa s’hi situen totes les zones de dia: menjador-estar-cuina. I a la planta primera hi ha les zones de nit: habitacions.
Construcció – Tècnicament, la construcció és extraordinària: la pell està formada per una serie de capes que acaben amb peces porcelàniques penjades. Aquesta façana ventilada és un dels millors sistemes d’aïllament, amb un acabat gairebé perfecte.
Sostenibilitat – Un sistema d’energia geotèrmica amb pous que baixen a 90 metres de profunditat, combinat amb captadors solars, alimenta el terra radiant de tota la casa donant un bon confort tèrmic (tan a l’estiu com a l’hivern) amb una aportació mínima d’energia extra. L’aigua de pluja és recollida en un dipòsit i és reciclada per a reg.
Domòtica – Un sistema domòtic que controla tots els esdeveniments programats a l’habitatge: control de la il·luminació, persianes,…

Any de construcció: 2008
Municipi: La Roca del Vallès – Vallès Oriental – Barcelona
Superfície construída: 395m2
Col·laboradors: Roger V., Arquitecte i Carles C., Aparellador

casa-la-roca-01

casa-la-roca-02

casa-la-roca-04

casa-la-roca-03